Forum użytkowników Hondy Prelude 3 Generacji

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
R77 
Autor Wiadomość

Auto:: Prelude EX
silnik: B20A5
drajwer napisał(a):
cegielka111 napisał(a):
Prawda jest taka, że ciężko będzie sprzedać bo ludzie nawet za polowe kwoty zainwestowanej marudzą i nie biorą, a co sie okazuje później, że ktoś kupuje auto, wrzuca H serie, wychodzi go to tyle co by gotowy projekt kupil zdecydowanie bardziej doinwestowany, a z czasem lepsze felgi, zawieszenie itd i w efekcie wychodzi 2 razy tyle co by dali za gotowy projekt. Polska...

Także lepiej trzymać auto dla siebie lub ewentualnie sprzedać na części.
Prelką stala sie u mnie autem weekendowym, wyjeżdżam tylko od święta na okoliczne spoty i to wystarczy. Ciągle coś sie grzebie przy Pralce, a największy ból to zagazowane Clio do jazdy na codzień :krzeslo:

To ty robisz auto na handel czy dla siebie? Ja wolę wydać dwa razy więcej modząc samemu bo po pierwsze mam satysfakcję a po drugie, wiem co mam w aucie. I co tu ma do rzeczy czy to Polska czy Chiny? K.rna, piszesz jak poparzony. To nie głupi są ci, którzy nie chcieli zapłacić (przepłacić) za mocno pomodzoną prelę tylko głupi ten, który liczy, że odzyska większość zainwestowanych w mody pieniędzy.

no właśnie taki mądry był, to czemu nie zapłacił komuś tylko sam robił?

14 gru 2012, 22:13

Auto:: Perelede=)
silnik: H22A/H22A7/B20A7
Domel, bo mi sie troche pofarcilo, nie powiem ile na to wydalem, bo i tak nie uwierzysz, też byś byl sklonny tyle wydac np.: stosunkowo porównując do swapa z 12v na 16v, zaufaj mi ;)

Drajwer chodzi o to, że ludzie narzekają, że SWAPa na H serie zrobic to 15000 trzeba wydać, a gdzie w ogóle cala reszta? "ojjjj nieeee, za dużo, auto nie warte, 10k to mogę dać" to mnie śmieszy wtedy bo na prawde wiem co mam. Za chwile taki czlowiek kupuje auto za 5k, pakuje dodatkowo 25k i rachunek wychodzi jak wychodzi :)
W takim przypadku najlepiej auto puścić totalnego golasa, h22 i reszta cala seria :)
Nie robilem auta na sprzedaż, bo nie wsadzalbym takich części.
Próbowalem sprzedać kiedyś Prelke, bo rozwalilem kręgoslup i po prawie dwóch latach teraz jest już lepiej bo sukcesem jest dla mnie zrobić 50km bez bólu, dlatego Prelka to auto od święta, a po wypadku nie bylem w stanie zrobić tym autem 5km po mieście bez bólu. Clio w tym momencie jest bardziej komfortowe do podróży :torba:
No i najgorsze, że takiego oczka w glowie sie pozbyć jest żal, a chyba bede zmuszony sprzedać, a to sie dowiem już za okolo miesiąc...

Gipsa Prela jest zajebista i nie wierze, że nie będzie przy niej nic grzebane, nie wytrzymie :P

15 gru 2012, 3:54

Auto:: osobowe
silnik: spalinowy
co osoba to opinia a najgorszy scenariusz to jak ktoś popsuje Ci to co składałeś przez jakiś czas... BA4 H22 jest warta co najmniej 15tyś bez 2-ch zdań dla posiadacza tego modelu ,dla firmy ubezpieczeniowej ok 2,3 max 4tyś.
Gipsu masz ładną,pomodzoną Prelke z dobrym motorem zapewne daje dużo przyjemności z jej prowadzenia.

15 gru 2012, 10:53
Aktywny Zlotowicz, Organizator Zlotu 2012

Auto:: Prelude BA4
silnik: B20A9 , J35A1
drajwer napisał(a):
To ty robisz auto na handel czy dla siebie? Ja wolę wydać dwa razy więcej modząc samemu bo po pierwsze mam satysfakcję a po drugie, wiem co mam w aucie. I co tu ma do rzeczy czy to Polska czy Chiny? K.rna, piszesz jak poparzony. To nie głupi są ci, którzy nie chcieli zapłacić (przepłacić) za mocno pomodzoną prelę tylko głupi ten, który liczy, że odzyska większość zainwestowanych w mody pieniędzy.

X2

plewis napisał(a):
co osoba to opinia a najgorszy scenariusz to jak ktoś popsuje Ci to co składałeś przez jakiś czas... BA4 H22 jest warta co najmniej 15tyś bez 2-ch zdań dla posiadacza tego modelu ,dla firmy ubezpieczeniowej ok 2,3 max 4tyś.

No i tu jest kicha :( chyba że wycenisz prędzej auto u rzeczoznawcy.

Gipsu jak napisał cegieł ciężko nie modzić to jest jak narkotyk, masz jedno chcesz drugie ;) no chyba że jesteś tak rozważny że to na Ciebie nie działa ;)

15 gru 2012, 11:49

Jest coś takiego jak rzeczoznawca i również biala książeczka, która obowiązuje auta dopiero powyżej 25 lat od daty produkcji. Jeszcze troche i nasze auta będą sie na to lapać :]

15 gru 2012, 14:33

Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
Cegieł ale nie każdy od razu ma taką gotówkę by wywalic na stół i zrobić deal'a... Zawsze lepiej modyfikować powoli ale ciągle iść do przodu... Kryzys mamy :ok:

Obrazek
Coco Jambo i do przodu...

15 gru 2012, 21:01

Auto:: Prelude EX
silnik: B20a3 / H22a
Ja jestem w trakcie swapa na H serie i uważam że cały fan jest w tym że się robi powoli i wyczekuję się na efekt końcowy...zawias...felgi...malowanie idt.
Nic fajnego było by kupić gotową pomodzoną Preludke... zawsze dajesz coś od siebie i zawsze będzie niepowtarzalna...

15 gru 2012, 22:36
Zobacz profil WWW

Auto:: S6
silnik: 4.2
kolektor gotowy. czekamy na zamoncenie
Obrazek

15 gru 2012, 23:37

Gipsu, gdzie będziesz stroił Prelke po założeniu kolektora?
Czy przepustnica którą nie występuje czasem także w kolorze candy czerwonym? Jest na niej jakieś oznaczenie?

Mugen napisał(a):
Cegieł ale nie każdy od razu ma taką gotówkę by wywalic na stół i zrobić deal'a... Zawsze lepiej modyfikować powoli ale ciągle iść do przodu... Kryzys mamy :ok:
<cenzura> o kryzysie mnie już wkurwia, jest to zjawisko które zostaje wypowiedziane po to by zamydlić nam oczy i mieć na co zgonić, a w efekcie wykorzystać przez to najbiedniejszą grupe ludzi, tak na prawde ludzi którzy w większości tworzą ten kraj ;)
Jak pomyśle sobie, że chcąc zrobić określone rzeczy porzy aucie kalkuluję że wydam na projekt 40 000, a mam auto do kupienia za mniej niż 20 000, a w kieszeni 10 000 to sorry, ale próbuje się na przykład jakoś dogadać ze sprzedającym i kombinuje jak moge, bo wtedy bede do przodu 20 000, albo daje dupie siana i nie marze o H serii, chyba że ktoś ma takie dochody które pozwalają mu w przeciągu określonego czasu spokojnie budować i nie przejmować się że wyda sporo więcej :P

16 gru 2012, 0:08

nie mam pojecia czy przepustnica wystepuje w innym kolorze, jest to produkt firmy holley. Co do strojenia to albo ryś albo furious, decyzja jeszcze nie podjęta bo wóz jeszcze nie wyjedzie na ulice. Brakuje w nim paru podstawowych części, jak np. Koła ;p

16 gru 2012, 11:30

Obrazek
Obrazek

ssak zamoncony, rozpórkę trzeba będzie trochę przerobić, ale zmieści się. wóz odpalony i o dziwo wszystko działa. stożek za zdjęcia zamontowany na potrzebę odpalenia wozu, docelowo będzie inaczej

16 gru 2012, 23:18

Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
Fajny kolorek ;)

Obrazek
Coco Jambo i do przodu...

16 gru 2012, 23:32

kółka pomalowane(quickcolor.pl) i wypolerowane(preludiusz)

Obrazek

16 sty 2013, 16:00

Auto:: ba4
silnik: b20a4
z czego masz obrysówki bo mi się marzą takie :P

16 sty 2013, 16:38

Auto:: ba4
silnik: b20a4
z czego masz obrysówki bo mi się marzą takie :P

16 sty 2013, 16:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona