Ja w międzyczasie rozmawiałam z ośrodkiem Hotel Żagiel w miejscowości Niewiesze, to jest na śląsku nad jeziorem Pławniowice.
Tutaj jest link do ośrodka:
http://www.hotelzagiel.pl/Domki są 6-osobowe w układzie 2 oddzielne sypialnie + salon z kanapą i aneksem kuchennym
Ośrodek jest 50 m od jeziora i plaży Pławniowice.
Ośrodek ma dwa parkingi, nie braknie nam miejsca
Są trzy grile murowane
Na zdjęciu widzę placyk zabaw dla dzieci.
Cena o jakiej rozmawiałam uwzględniając rezerwację 7 domków to 1220 zł za domek na 3 doby (406,66 / doba) dla 6 osób.
Jeśli w domku będzie :
6 osób - 68 zł / doba od osoby
5 osób - 81 zł / doba od osoby
4 osoby - 101 zł / doba od osoby
Uwagi co do cen:
- są to ceny tegoroczne, podane nam orientacyjnie, Ośrodek jeszcze nie ma cennika 2024.
- dodatkowo miałby być płatny prąd według zużycia (troche śmieszna ale tak mają)
- 1 miejsce parkingowe jest w cenie domku, dodatkowe miejsce jest płatne 20 zł / doba
Doba hotelowa liczona jest od 16 w czwartek do 11 w niedzielę. Niedzielę można przedłużyć do 15.00 za 50 zł / domek jeśli nie będzie nowych gości. Jeśli chodzi o czwartek są dwie możliwości - albo płacimy więcej za dodatkową dobę (od środy), albo ryzykujemy że będzie wolne i wtedy możemy się meldować od rana, Pani powiedziała że w takiej sytuacji nie robią problemów. Pytałam, czy za te 50 zł / domek nie dałoby się przyspieszyć czwartku ale Pani nie chciała odpowiedzieć. Nie rozmawiałam też zbyt konkretnie, myślę że dopiero przy zadeklarowanej decyzji na tak i wiadomej liczbie osób i aut moglibyśmy negocjować. Wtedy też ustalilibyśmy cenę, bo jak chcą zaliczkę do rezerwacji, musimy znać cenę końcową pomimo braku cennika 2024. Może udałoby się ponegocjować za parkingi.
Na ośrodku jest 15 domków i są też pokoje hotelowe, także myślę że nie będzie problemu z rozlokowaniem się.
Żeby zarezerwować miejsce musimy wpłącić zaliczkę w wysokości 50%.
Z minusów - wspólne miejsce jest tylko na 8 osób, przy każdym domku jest taras ze stołem i dwoma ławeczkami, to może można coś poprzestawiać. Ewentualnie możemy wziąć namiot.
Jakbyśmy byli chętni to tam podjedziemy i obejrzymy ośrodek.