Cześć,
Znalazłem to forum i dołączyłem, bo mam poważną sprawę.
Mój pierwszy własny samochód w życiu, to była piękna Preludka III gen z B20A5 i była spełnieniem moich marzeń. Te powstały kilka lat wcześniej gdy stałem na przystanku w drodze do liceum - przejechała Preludka III gen i wówczas jasne dla mnie było to, że jeszcze się spotkamy

. Już wtedy te samochody były leciwe, ale czar miały niepowtarzalny. Od czasu, kiedy przestałem być właścicielem Hondy minęło już pewnie z 17 lat. Chciałem wrócić do korzeni i ponownie sprawić sobie takie marzenie. Od jakiegoś czasu oglądam ogłoszenia i poluję… było w życiu trochę innych wydatków, ale ten cel spokoju nie daje. Niestety praktycznie wszystkie ogłoszenia, jakie widzę mają niestety silniki na gaźniku. Na tym forum wyczytałem hipotezę dlaczego tak się może dziać (błąd konstrukcyjny) i miałoby to sens.
Pytań do Was mam kilka – czy ktoś z Was szuka może kupca na swoją Hondę, czy znacie kogoś kto chce sprzedać, albo w ogóle w jakikolwiek sposób możecie mi podpowiedzieć gdzie trafić na to cudo?
Zastanawiam się też nad zakupem zdrowej Preludy z silnikiem na gaźniku i zrobienia swapa – trochę to wbrew założeniom, ale „jak się nie ma co się lubi…”. 4WS to już w ogóle by było marzenie, ale pewnie marne szanse.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.