Jesteś nowy na forum?? - Przywitaj Się !!!!
| Autor |
Wiadomość |
|
easy_rider
Auto:: Prelude III gen
silnik: 2.0 B20A4
|
Witam kolegów z forum ! Szczególnie Warmię i Mazury 
|
| 16 lip 2013, 22:58 |
|
 |
|
beny
Dołączył(a): 20 lip 2013, 14:45 Posty: 4 Lokalizacja: Częstochowa
Auto:: Prelude 3G
silnik: b20a5
|
Witam jestem nowy jakieś 2 tyg temu kupiłem prelude i w sumie nie wiem co robić ; / chociaż auto podoba mi sie bardzo ale części są nie dostępne a ceny z kosmosu ; (
|
| 20 lip 2013, 14:56 |
|
 |
|
Domel
Dołączył(a): 28 paź 2012, 12:55 Posty: 945 Lokalizacja: Brzeg / opolskie
Auto:: Prelude EX
silnik: B20A5
|
witam beny pisz czego potrzebujesz, a większość na pewno znajdziesz na tym forum zrób galerię auta 
| 20 lip 2013, 15:34 |
|
 |
|
beny
|
ogólnie zaraz na początku jak kupiłem auto to sie wkurzyłem niby pierdoła ale jest problem, na stacj diagnostycznej gościu wpadł na rolki, hamulec a to pyk pedał w podłogę no i padł przewód, szukam takiego przewodu i nigdzie nie moge dostać wiec zregeneruje stary, mam znajomego który odrestaurowuje stare samochody (mustangi itp.) powiedział mi ze ma taką maszyne i zarobi te wszystkie końcówki na nowym przewodzie mam nadzieje ze nie bedzie mnie to kosztować bóg wie ile ;/ w ogóle myślę żeby odrazu zrobić tak z 4 przewodami bo znowu padnie któryś a samochód ma 23lata wiec bardzo prawdopodobne dobrze że pękł na stacji a nie jak kupowałem samochód i na jeździe testowej 100 150 nie schodziło ; D jak narazie to troche sie przestraszyłem i nie wiem czy to fura dla mnie bo szukałem też sprzęgła ostatnio, nigdzie nie było ,a kiedyś dostałem od kolegi karte rabatową do sklepu z cześciami do japończyków HF Jambor w Czesochowie zadzwoniłem zapytałem o kilka cześci i sprzegło a gościu mi zaśpiewał za sprzegło tańsza wersja 850zł a droższa 1030zł ; O potrzebowal bym jeszcze rozrząd i nie wiem czy nie przegoby wewnętrzne. Wasze pralki takie odpicowane i w ogóle, wy nie macie problemu z częściami ?? bardzo mi sie podba ale nie wiem czy bd wstanie ją utrzymać i jeszcze odrestaurować ; / zastanawiam sie czy zrobić te hamulce i ja sprzedać, z hondy myślałem jeszcze o CRX'sie i tu chyba nie ma takiej motki z częściami. ( a Domel powiedział byś mi jak mam wrzucić te fotki z góry dzięki )
|
| 20 lip 2013, 16:35 |
|
 |
|
Yreq
Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
|
x2 Najważniejsze Beny, to się nie poddawać. Są części, które nie istnieją, np sworznie tylne, czy reparaturki, ale nawet to nie jest problemem. Albo dostaniesz tu części, albo znajdziesz info gdzie je dostać. Co do galerii, to załóż po prostu nowy temat w dziale galeria/p3g. Foty możesz zamieścić z jakiegoś hostingu, albo podczas pisania dodać jako załącznik z dysku. Miłej zabawy 
_________________ Masz coś zrobić? zleć to komuś Chcesz porządnie? zrób to sam
|
| 20 lip 2013, 16:59 |
|
 |
|
mlodyrychu
Aktywny Zlotowicz
Dołączył(a): 15 lis 2012, 1:01 Posty: 862 Lokalizacja: Kattowitz Gieschewald
Auto:: p3g b20a9
|
Beny.... siema  !! Witam Cię na forum, tutaj znajdziesz odpowiedzi na większość nurtujących Cię pytań, ale błagam, używaj znaków przestankowych, bo czytanie takiego wywodu jak wyżej doprowadza mnie do szewskiej pasji 
_________________ Biała Honda, właśnie ją mam, biała Honda, szybsza niż wygląda !!
|
| 20 lip 2013, 17:22 |
|
 |
|
beny
|
Ok. ok bd sie starał . ; P dzięki.
|
| 20 lip 2013, 17:36 |
|
 |
|
drajwer
Aktywny Zlotowicz
Auto:: prelude 1, forester SJ XT, lexus ct 200h
silnik: 2.0 DIT, 5ZR
|
Nie obraź się kolego ale jak dla mnie to trochę pierdołowaty jesteś. Robiąc dziś porządki w garażu wyrzuciłem kilka kompletów przewodów hamulcowych - gumowych i metalowych. Wszystkie zdrowiutkie. Co w tym dziwnego? A to, że od ośmiu lat mam na allegro dwie aukcje z częściami do prelude II i III gen i jakoś nikt się mnie ostatnio o przewody hamulcowe nie pytał. Wynika z tego, że nie potrafisz szukać części z rynku wtórnego do tego auta. Ale jak już znalazłeś forum to połowa sukcesu za tobą.  Jak coś potrzeba to pisz. Akurat mam wyprzedaż garażową a raczej porządki. Wywalam tyle wartościowych gratów, że niejedną prelę by z nich złożył. 
_________________ Części do prelude III gen
|
| 20 lip 2013, 19:03 |
|
 |
|
Yreq
Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
|
Drajwer, nie odstraszaj nowych forumowiczów  Przynajmniej na początku 
_________________ Masz coś zrobić? zleć to komuś Chcesz porządnie? zrób to sam
|
| 20 lip 2013, 19:20 |
|
 |
|
Harry
Aktywny Zlotowicz
Dołączył(a): 10 lis 2012, 18:07 Posty: 631 Lokalizacja: Koczargi Stare
Auto:: PRELUDE! BMW
silnik: B20A1
|
luuudzie, ja do 2g kupuje graty jakie chce a wy macie problemy z gratami do 3 i to jeszcze zwykłe przewody ale witam wszystkich i zachęcam do działania przy preli bo warto
|
| 20 lip 2013, 20:15 |
|
 |
|
beny
|
hehe. no jestem troche pierdołowaty, luzzz moze juz jutro bd mieć przewody a jak nie to zgłosze sie do was ; )
|
| 21 lip 2013, 12:45 |
|
 |
|
Gliszczu
Auto:: Prelude 3g
silnik: B20A9
|
Czołem wszystkim!:)
|
| 21 lip 2013, 18:50 |
|
 |
|
Mugen
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:38 Posty: 595 Lokalizacja: Podbeskidzie
Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
|
Ale ze nie możesz dostać przewodów metalowych??? WTF? Przecież dorobić miedziane to żaden problem... Co do gumowych można dobrać prawie od każdego japońca... Fuck ale ludzie maja problemy  Fakt że to nie golf ale wszystko do P3G jest do dostania.
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 21 lip 2013, 19:21 |
|
 |
|
wanio123
|
Witam z tej strony Tomasz znany jako Wanio - aktualnie bez furmanki (dorabiamy się na wyspach) , jak i poprzedni właściciel Prelude Woydiego  , rzadko się udzielam lecz , ciągle śledzę i jaram się waszymi kantami z nadzieją ,że jeszcze kiedyś pobujam się Białym poliftem Pozdro!
|
| 22 lip 2013, 23:43 |
|
 |
|
Firek
Auto:: BMW E30
silnik: M54B30
|
Piotr z tej strony - z tego co widzę regulamin nie wymaga posiadania Prelki, choć z tego co widzę większość tubylców jeździ przynajmniej Accordem, CRXem czy inną Hondą.  Na forum skierował mnie właściciel auta ze zdjęcia poniżej (niestety zaróżowionym przez kamerkę w telefonie). Nie wiem, czy aktywnie się tutaj udziela, ale był moim pierwszym źródłem wiedzy na temat tych aut. https://dl.dropboxusercontent.com/u/268 ... 30_BA4.jpgOd miesiąca z kawałkiem (może dwóch) lurkuję to forum i dowiaduję się coraz więcej o 3genie. Czemu właśnie to auto? Moja połowica, Asia, po ponad dwóch latach jeżdżenia Pandą 100HP (brzmi zabawnie, ale to bardzo fajne autko) chciałaby mieć coś szybszego. Postanowiła zainspirować się moim samochodem i jakoś w 2014 wejść w posiadanie jego japońskiego, przednionapędowego, mniej paliwożernego odpowiednika.  Chodzi o auto klasyczne, nietuzinkowe, które ma pod maską zdecydowanie więcej, niż przewidziała fabryka. Przejrzeliśmy potencjalnych kandydatów z lat 80-90 i Prelude 3gen wypada zdecydowanie najfajniej. Tym bardziej, że ma niespotykanego na co dzień 4WSa, ma bogate wyposażenie i dobrze ogarnięty temat swapów, jak przystało na Hondę. Docelowo będziemy dążyć do sklonowania Preli Ferettiego (tej szybszej;)) pod kątem mechanicznym. Na początek ze stockowym wyglądem, a później... Zobaczymy.  Czy uda mi się ostatecznie namówić Asię do zarejestrowania się tutaj przed zakupieniem i "zrobieniem" auta - tego nie wiem. 
|
| 25 lip 2013, 16:09 |
|
|