Forum użytkowników Hondy Prelude 3 Generacji

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 774 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  Następna strona
Jesteś nowy na forum?? - Przywitaj Się !!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny Zlotowicz

Auto:: Honda Prelude
silnik: H22A
sylwia napisał(a):
Cześć wszystkim forumowiczom:)
Od kilku miesięcy jeżdżę Hondą Prelude z 1997r:) kocham to auto.

chyba nie te forum,ale cieszymy się że to Honda :D

08 sty 2014, 17:46
Aktywny Zlotowicz

Auto:: PRELUDE! BMW
silnik: B20A1
nie bądź już takim rasistą motoryzacyjnym , to że ma Vg to nie znaczy, że nie może być na tym forum :twisted:
Witam wszystkich bez wyjątku :D

08 sty 2014, 20:50
Aktywny Zlotowicz

Auto:: Honda Prelude
silnik: H22A
Harry napisał(a):
nie bądź już takim rasistą motoryzacyjnym , to że ma Vg to nie znaczy, że nie może być na tym forum :twisted:
Witam wszystkich bez wyjątku :D

ja nie napisałem że nie może być na tym forum,źle mnie zrozumiałeś ;)

08 sty 2014, 22:14

Auto:: Prelude 3G
silnik: B20A3
Witam Wszystkich. Jestem Rafał pochodze z okolic Wałbrzycha. Na codzien jezdze Civicem 4gen. a od wczoraj do rodziny doszla Preluda 3gen z 1990 roku z B20A3 pod maska. :D

12 sty 2014, 11:50

Auto:: Prelude
silnik: B20A5
Siemasz ja jestem z Wałbrzycha i jakbyś miał jakieś pytania, wątpliwości o p3g to z chęcią pomogę i zobaczę Twoją prelke. Pozdrawiam

12 sty 2014, 20:19

Auto:: Prelude 3G
wiem widzialem Twoj temat na Honda Club Walbrzych. Dzialam tam ze swoja c4g :D

12 sty 2014, 22:32

Auto:: Peugeot
silnik: 1,6 :)
Witam

Lębork - Kraków pozdrawia. Jeszcze nie posiadam Hondy ale poszukuje jakiegoś ciekawego egzemplarza prelude 3g :ok: i póki co pochłaniam wiadomości na jej temat.
W mojej głowie powoli rodzi się wizja jak będzie efekt docelowy

14 sty 2014, 9:23

Auto:: p3g
silnik: B20A9
Witam.
Sławek, Kętrzyn, 31 lat.
Preludkę (1988r. B20A9) kupiłem za 3.700 zł od znajomego ojca w 2009 r.
Nie sądziłem, że tak się do niej przywiążę.
Prezentowała się super: świeżo położony czarny, perłowy lakier, sprawny silnik, sportowa kierownica Type-R, ciekawa końcówka wydechu no i te żabie oczy :D .
Nie znam się na samochodach, to i przy niej nie dłubałem. Robiłem tylko to, co trzeba było: uzupełnianie płynów, wymiana oleju, szorowanko, odkurzanko, woskowanko, itp., itd. :zabawka:
Po drugiej czy trzeciej zimie wyszło szydło z worka: progi i nadkola zaczęły mocno rdzewieć, czarny kolor zacząć się wycierać tu i ówdzie (klapa bagażnika, brzegi drzwi itp. - okazało się, że była biała, co potwierdziło się przy okazji wymiany końcówki drążka skrzyni biegów). W sumie fakt - auto niegarażowane, a sól zimą strasznie doskwiera, ale żeby tak?
I rozpocząłem śledztwo :> Popytałem po znajomych i - a jak! Auto było już nieźle zgnite wcześniej (jakiś rok - 2 lata przed kupnem przeze mnie), załatane i pomalowane 'pod sprzedaż'. Typ (znajomy ojca) okazał zadłużony po uszy: sprowadzał powypadkowe auta zza granicy, "naprawiał je" i sprzedawał, by wyjść z długów.
Pech i niedoświadczenie - w końcu pierwsze moje autko :evil:
Co tu robić? Co tu robić? Kupiłem proste progi (tylko takie wtedy namierzyłem na forum p3g) i tak leżały w garażu (w sumie to leżą do dziś :przeprasza: - teraz mamy lepsze na forum i na pewno je kupię). Szukałem nadkoli, ale praca słaba, grosza ni ma, no i tak jeździłem kolejne dwa lata. Teraz już wiem, że to był błąd, bo Hania zgniła jeszcze bardziej.
W międzyczasie: wymiana chłodnicy, tarcz i klocków z przodu, palucha, przegubu i jakichś tam jego elementów od strony kierowcy.
Prela jeździ super do dziś -z silnikiem zero problemów, ale blacharka mnie przeraża. Gdyby silnik nawalał - zezłomowałbym, ale głównie on (i komentarze znajomych: "Nie sprzedawaj, coś się wymyśli" :mur: ) mnie motywuje do odkładania pieniążków.
No nic - zacisnę pasa i spróbuję coś wykombinować, bo chciałbym ją mieć dla siebie tak długo, jak się da.
Za chwilę w Galerii zamieszczę zdjęcia.

20 sty 2014, 15:19

Auto:: Juke
silnik: 1.5 diesel
Witam,
Mam na imie Wojtek 29 lat - obecnie mieszkam we Francji i jezdze Jukiem. Potrzebuje autka ktore sprawi mi wiecej przyjemnosci w weekendy - ktore czasem spedzam w Polsce. Czemu Prelude - nie wiem - ale strasznie mi sie podoba - dlatego poszukiwania czas zaczac.

Jesli ktos by slyszal o jakiejs do sprzedania. Prosba aby dac znac !

21 sty 2014, 21:38

silnik: 2.0 16v B20A9
Witam
Daniel ,śląskie Rybnik
Właśnie uratowałem przed złomowaniem Prelude '90 r silnik B20A9 , niestety oddał panewki . Plany ambitne Szukam na chwilę obecną szukam gołego silnika lub samego dołu.
Może ktoś zna historię czarnej Preli która gzdzieś 1,5 roku temu z Częstochowy trafiła na chwilę do Krakowa a ja znalazłem ją w Nowym Targu . Za każde info dzięki.

04 lut 2014, 20:28

Auto:: w trakcie poszukiwań
silnik: będzie H22
WitaM
jestem nowy na forum zarejestrowałem się na forum aby przyswoić sobie jak najwięcej wiadomości o prelce, na razie nie posiadam żadnego samochodu, prawko kończę w kwietniu lecz o preludzie maże odkąd mój brat kupił po prostu zakochałem się i będę szukał jakiegoś fajnego egzemplarza mam nadzieję że mi w tym pomożecie :D

:piwo:

06 lut 2014, 12:09
Aktywny Zlotowicz

Auto:: prelude 3gen 89
silnik: B20A7
Witam wszystkich nowych. Rejestracja na forum prelude3web dla posiadaczy jak i zainteresowanych kupnem preludki jest obowiązkowa :) Praktycznie w każdej kwestii spraw związanych z 3genem ułatwi wam życie ;)

08 lut 2014, 12:35

silnik: H22
Witam wszystkich

14 lut 2014, 0:12

Auto:: Honda Prelude 2.0 EX
Siemanko wszystkim... I ja jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Prelude 2.0 z silnikiem B20A3. Pralka wymaga pewnego nakładu pracy, wierzę że dzięki tej stronce wszystkie prace zakończą się sukcesem. Także do dzieła !

15 lut 2014, 16:38
Aktywny Zlotowicz

Auto:: p3g b20a9
Siema "świeżaki" :)

róbcie galerie i pokazujcie cycki .... tzn. cacka ;)

16 lut 2014, 22:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 774 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 52  Następna strona