Drodzy koledzy czy ktoś z posiadaczy B20a3 próbował zabawić się z czterema gaznikami ? Widzialem kilka fotek i wiem ze ktos juz to opatentował. Jaki mógłby byc przyrost mocy ?.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Drodzy koledzy czy ktoś z posiadaczy B20a3 próbował zabawić się z czterema gaznikami ? Widzialem kilka fotek i wiem ze ktos juz to opatentował. Jaki mógłby byc przyrost mocy ?.
Mógłby być np +2PS albo nie, to za mało.. + 600 PS !!!
Poszukaj autora zdjęcia i jego zapytaj - na forum chyba nikt się w 4 gaźniki nie bawił. Jak już to wtrysk do 12 V.
_________________ I n s t o c k W e t r u s t.
31 maja 2015, 10:31
Harry
Aktywny Zlotowicz
Dołączył(a): 10 lis 2012, 18:07 Posty: 631 Lokalizacja: Koczargi Stare
Auto:: PRELUDE! BMW
silnik: B20A1
nie wiem bo z fusów nie wróżę dało mu raptem 30KM ale to dlatego że założył głowicę od 16V a nie dlatego że wsadził 4 gaźniki
Tak czy siak 30km to i tak ładnie mnie ciekawi ile na 4 gaznikach da się wyczesać z a3 Bo takie gaźniki moge dostać za 200zl ale co dalej ? Bo napewno będę musial wywalić sporo rzeczy .
nie wiem bo z fusów nie wróżę dało mu raptem 30KM ale to dlatego że założył głowicę od 16V a nie dlatego że wsadził 4 gaźniki
Tak czy siak 30km to i tak ładnie mnie ciekawi ile na 4 gaznikach da się wyczesać z a3 Bo takie gaźniki moge dostać za 200zl ale co dalej ? Bo napewno będę musial wywalić sporo rzeczy .
Czytaj ze zrozumieniem. Przyrost mocy dały dwa wałki a nie gaźniki. Arrow sobie w brodę pluł, że się wpakował w te gaźniki. Jak je wywalił i wsadził zwykły wtrysk to zyskał jeszcze większy przyrost mocy. Jaki z tego morał? Te 4 gaźniki webera ujęły mocy a nie dodały.
Wcale nie do konca nic nie da i zagotuje panewki... myslałem kiedys nad tym i porozkminiałem.. gazniki podcisnieniowe mikuni z yamahy r1 ustawione pod odpowiednim kątem i przerobiony kolektor ssacy powinny dać pare kucy wiecej... A A3 spokojnie to wytrzyma...
w a3 mozesz podcisnienia wyciepać do kosza jak zmienisz gazniki na moturowe, zostawiasz tylko te które sa potrzebne do nowych gazników a to juz zalezy jakie gazniki bedziesz kombinował ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości