| Autor |
Wiadomość |
|
morph_project
Auto:: Prelude 4gen
silnik: 2.2 V-TEC H22A2
|
Witam ponownie panów może podpowie mi ktoś z WAS co się mogło stać, mianowicie kupiłem p3g z sekwencją która działa znakomicie, natomiast na benzynie nie chce jechać tzn że rano kiedy odpale i silnik jest zimny to jade jakis kilometr, po czym zaczyna szarpać, traci moc aż zgaśnie. Ponownie odpali bez problemu na PB, na jałowym chodzi ale gdy ruszam nie ma mocy i gaśnie.  gaz natomiast działa bez zarzutów. Od czego zacząc poszukiwania przyczyny ? PS Z zalem musze powiedzieć że buchnoł mi koś z przed nosa prele przecinaka....a taka jest śliczna.... więc postanowiłem wyremontować tą którą kupiłem (za grosze). Znalazłem takie zdięcie i powiedzcie mi co jest czym na zdięciu ? czy klimatyzacia sterowana elektronicznie (tego typu) wystepowała w 3kach ? Czy ktoś takowy panel posiada w swojej ? kolejna rzecz to przełączniki O NAZWIE CRUISE - do czego on służy ? Następnie ten mały guziczek na panelu sterowania lusterkami... wtf ? Chromowane obręcze na liczniku, to oryginał ? ma ktos taki licznik do sellu.. ? Poza tym kierownica chyba z tempomatem, ale jakas nietypowa i kilka przycisków ma.....Potrzebuje takich rarytasów FOTO -----> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb0 ... d506e.htmlpozdro
Ostatnio edytowano 10 paź 2013, 23:37 przez morph_project, łącznie edytowano 3 razy
|
| 20 wrz 2013, 21:10 |
|
 |
|
milwarch
Aktywny Zlotowicz
Dołączył(a): 11 lis 2012, 20:50 Posty: 409 Lokalizacja: Warszawa
Auto:: Prelude BA4; Accord CW1
silnik: B20A9/A5; R20A3
|
Mnóstwo pytań w tym P.S. Fotka jest z preludy INX (prela bez otwieranych oczek). Panel - klimatronik dostępny był tylko w Japonii. Cruise to tempomat, w Europie ponieważ mamy tylny przeciwmgielny guzik od tempomatu był opok pokrętła od przyciemniania zegarów. Mały guziczek - składane lusterka, znów JDM only. Obręcze można kupić w pl, OEM ciężko. Kierownica dziwna bo z poduszką - INX only. W normalnej preli guziki tempomatu były ciekawiej ułożone. Znajdź te zabawki to odkupię 
| 20 wrz 2013, 23:50 |
|
 |
|
Glina
Aktywny Zlotowicz, Organizator Zlotu 2012
Auto:: Prelude BA4
silnik: B20A9 , J35A1
|
Od ponad roku namiętnie przeszukuje Ebay w poszukiwaniu tego panelu ( średnio dwa razy w miesiącu ). Nie stery bez powodzenia.
_________________ PRACOWNIA TAPICERKI SAMOCHODOWEJ -CZĘŚĆI DO P3G Dla forumowiczów zniżka !!! tel:503789900
|
| 21 wrz 2013, 11:50 |
|
 |
|
Yreq
Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
|
Takie rzeczy to tylko w Japan Jak już będę obrzydliwie bogaty sprowadzę sobie taką dla zabawek, które tu wymieniłeś 
_________________ Masz coś zrobić? zleć to komuś Chcesz porządnie? zrób to sam
|
| 21 wrz 2013, 21:16 |
|
 |
|
szwagier
Aktywny Zlotowicz, Organizator Zlotu 2013
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:55 Posty: 417 Lokalizacja: Peachland, BC, Canada
Auto:: '90 Prelude SR, '89 Prelude Si 4WS
silnik: B21A1, B20A5
|
Jesli chodzi o Twoj problem z benzyna to ja bym chyba zaczal od filtru paliwa (przy baku). Jak sie zapcha to sa podobne objawy.
_________________ Trust me, I'm an engineer!
|
| 23 wrz 2013, 10:02 |
|
 |
|
drajwer
Aktywny Zlotowicz
Auto:: prelude 1, forester SJ XT, lexus ct 200h
silnik: 2.0 DIT, 5ZR
|
Szwagierku, filtr paliwa w 16v jest na podszybiu w komorze silnika.
_________________ Części do prelude III gen
|
| 23 wrz 2013, 11:00 |
|
 |
|
szwagier
Aktywny Zlotowicz, Organizator Zlotu 2013
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:55 Posty: 417 Lokalizacja: Peachland, BC, Canada
Auto:: '90 Prelude SR, '89 Prelude Si 4WS
silnik: B21A1, B20A5
|
Ups!  No to tam wlasnie trzeba go wymienic 
_________________ Trust me, I'm an engineer!
|
| 23 wrz 2013, 14:20 |
|
 |
|
morph_project
|
dzięki jutro sprawdze...
Panowie dzięki za propozycje ale napisze tak: Potrzebuje na gwałt zderzaka przedniego, błotnikow, maski, tego metalowego pasa co jest za zderzakiem, obudowy lamp i może maske - najlepiej czarne lub ciemne i zbiornik spryskiwaczy. Pozdro
|
| 25 wrz 2013, 23:19 |
|
 |
|
morph_project
|
yyy niestety szwagier ale nie pomogło... założyłem dzisiaj nowy i bez zmian, rano pali od strzała, przejade kawałek - około kilometra czasami mniej i traci moc, szarpie a po chwili gaśnie jakby nie było paliwa, a jest ! Mam sekwencie więc na gazie w zimny poranek nie odpale bo kaszle i zacina. Jakas podpowiedź z waszej strony ? Dodam że przekaźnik od pompki sprawdziłem na samym początku, tylko nie wiem jak sprawdzić ciśnienie jakie robi pompka w każdym bądź razie podczas odkręcania filtra trysneło PB i to mocno czyli jakieś tma ciśnienie było - ale na postoju
|
| 30 wrz 2013, 18:02 |
|
 |
|
drajwer
Aktywny Zlotowicz
Auto:: prelude 1, forester SJ XT, lexus ct 200h
silnik: 2.0 DIT, 5ZR
|
Może coś z wtryskami? Skoro na ssaniu pracuje tzn., że pompa sprawna więc zasilanie paliwem bym zostawił. Ale czemu nie jedzie jak ssanie się wyłącza? Nie masz jakiegoś dobrego zaprzyjaźnionego warsztatu? Jak się ma stare auto to lepiej być z mechanikami zq pan brat.
_________________ Części do prelude III gen
|
| 30 wrz 2013, 19:03 |
|
 |
|
morph_project
|
mam brata mechanika dobrego niestety wyjechał bo pewnie by pomógł. Warsztat ''zaprzyjaźniony'' także tylko nie chce dawać im aby odkrywali usterkę bo za to też sobie policzą albo znajdą inne przyczyny niż ta właściwa. Możliwe że ktoś wcześniej jezdził na samym gazie - bo było gorąco i wtryski zapiekło (lub coś w tym stylu). Czy przez kopułkę, lub kable zapłonowe może tak się dziać ? mają przebicie ponieważ spryskałem wodą i świecą jak choinka......no ale pierwsze co by nie chodziło, to LPG a więc gdzie dalej szukać bądź jak sprawdzić te wtryskiwacze ? Trafna uwaga drajwer - jeżeli na ssaniu pracuje poprawnie, to czemu po wyłączeniu ssania nie chce działać. Krokowy też mi pada bo raz działa dobrze innym razem pulsują obroty już od początku.... edit ponizej link do filmiku jak zachowuje się silnik... http://www.youtube.com/watch?v=4BdqMMGW ... e=youtu.be
|
| 30 wrz 2013, 20:35 |
|
|