|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Adm
Auto:: p3g
silnik: B20A9
|
Czy ktoś wie, gdzie w Warszawie można dostać nowe oringi wtryskiwaczy do B20A9? Może ktoś zna wymiary?
|
| 13 lis 2013, 13:34 |
|
 |
|
gipsu
Dołączył(a): 11 lis 2012, 12:04 Posty: 139 Lokalizacja: Warszawa
Auto:: S6
silnik: 4.2
|
DZWOŃ DO WWW.KTD.WAW.PL POWINNI TOBIE POMÓC
|
| 13 lis 2013, 14:17 |
|
 |
|
Piter
Administrator
Dołączył(a): 01 maja 2012, 16:03 Posty: 708 Lokalizacja: Warschau, die Hauptstadt
Auto:: CG4
silnik: F20B7 w/AT
|
Z mojego osobistego doświadczenia poleciłbym ASO... choć niestety są piekielnie drogie jak na takie małe uszczeleczki. Jedna sztuka kosztuje ponad 20zł....
Dostałem kiedyś zamiennik (nie wiem jakiej firmy, pochodził z jakiegoś większego kompletu uszczelek na silnik). Wszystko elegancko pasowało i po założeniu było dobrze... przez kilka tysięcy kilometrów. Niestety zaczęły z powrotem ciec. Odżałowałem wtedy tą stówkę i kupiłem komplet oem-owych nie chcąc ryzykować wtopy z kolejnym zamiennikiem. Przy wymianie okazało się, że oringi z zamiennika były po tych paru miesiącach w gorszym stanie niż oryginalne przeszło dwudziestoletnie uszczelki, które nimi zastąpiłem.
Stąd też osobiście polecam tutaj oem, choć pewnie część osób się ze mną nie zgodzi. Ja po prostu źle trafiłem z jakością zamiennika.
_________________Mam Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów - by zginać frajerów 
|
| 14 lis 2013, 1:57 |
|
 |
|
Adm
Auto:: p3g
silnik: B20A9
|
Byłem, polegli Chyba zostaje ASO jak napisał Piter.
|
| 14 lis 2013, 2:25 |
|
 |
|
preludolec
Auto:: BA2 ED7
silnik: B20A1 D16A9
|
Idź do sklepu z uszczelniaczami, o-ringami z oryginalną uszczelką i poproś, żeby Ci ją zmierzyli i dobrali rozmiar. Być może będą mieli nawet takiego oringa z Vitonu (kolor brązowy) i wtedy nawet oryginał z ASO wymięknie. Ja w Łodzi mam sklep "Uszczelka" i mają tam takie cuda, z tego co wiem prowadzą też sprzedaż internetową, ale wtedy samemu trzeba pomierzyć o-ring, a to trzeba umieć. W EPC Hondy często też podają rozmiar uszczelek, można skorzystać.
|
| 14 lis 2013, 20:13 |
|
 |
|
Piter
Administrator
Dołączył(a): 01 maja 2012, 16:03 Posty: 708 Lokalizacja: Warschau, die Hauptstadt
Auto:: CG4
silnik: F20B7 w/AT
|
generalnie na pewno będzie dobrze i taniej - o ile będzie to np. Viton, a nie jakiś szmelc pokroju tego co ja miałem z zamiennika. A co do tego bycia lepszym od oryginału to chyba bez znaczenia. Jeśli oryginalny oring wytrzymuje 25 lat, to nie trzeba nic lepszego. Większości tych aut za połowę tego czasu nie będzie na drogach 
_________________Mam Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów - by zginać frajerów 
|
| 15 lis 2013, 0:39 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|