Jesteś nowy na forum?? - Przywitaj Się !!!!
| Autor |
Wiadomość |
|
Yreq
Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
|
Użyj odpowiednich argumentów Dzięki forum zaoszczędzi sporo czasu i pieniędzy. Jakiego problemu by nie miała, ktoś już pewno to przerabiał, części też u nas dostatek. A i całą Pralkę znajdzie 
_________________ Masz coś zrobić? zleć to komuś Chcesz porządnie? zrób to sam
|
| 25 lip 2013, 19:14 |
|
 |
|
andrew358
Auto:: 'lude
silnik: h22
|
siema wszystkim
|
| 12 sie 2013, 17:49 |
|
 |
|
badyl
Auto:: Honda Prelude 16V
silnik: B20A9
|
Witam, Z tej strony Badyl Posiadam prele po Jacobsenie 
|
| 14 sie 2013, 11:09 |
|
 |
|
Schab
Auto:: Prelude BA 2.0 EX
silnik: 2.0 12V
|
Cześć! 
_________________------------------------------------------------------- 
|
| 14 sie 2013, 11:46 |
|
 |
|
kdorabia
Auto:: biała
silnik: B20A9
|
Drodzy, Preludkę używam od 8 lat, na starym forum prelude3web byłem bardzo często, teraz powracam do Prelude, więc i do forum  Moje cudo to biały polift z 1991 roku z silnikiem B20A9. auto kupione 10 lat temu od pierwszego właściciela w niemczech - z przebiegiem 220000km i pełną książką serwisową następnie przez 2 lata używane przez mojego przyjaciela - wpadło w moje ręce przy przebiegu około 250000km. dzisiaj ma juz 381000km wiec przez 8 lat było dosyć intensywnie używane w mojej rodzinie. z niemiec przyjechało z wgniecionymi drzwiami pasazera, a w polsce doliczyło się 2 uderzeń  , raz tir zjechał na mój pas za wcześnie zawadzając część karoserii za drzwiami kierowcy, a raz moja siostra nie wyhamowała i rozwaliła zderzak i delikatnie maskę jeżeli chodzi o usterki samego auta to przez te wszystkie lata nie było ich sporo  raz rozsypało się sprzęgło przy 300000km mojej siostrze, i raz rozwalił się alternator, oczywiście w międzyczasie mnóstwo rzeczy było wymienianych, ale to w ramach proaktywnych akcji, a nie bo coś przestało działać. swego czasu moim marzeniem było założyć klimatyzację i korzystać z tego auta jako pierwszego w domu, ale pojawiło się dziecko i inne auto było niezbędne 6 lat temu auto przekazałem siostrze, gdy urodziło mi sie dziecko  2 lata temu autko odebrałem od siostry, gdy ona kupiła sobie nowe auto jednocześnie gdy nie było mi potrzebne a nie czułem wtedy nostalgii auto oddałem w używanie tacie od 2 miesięcy jest z powrotem u mnie i zabieram się za nie by stworzyć jak najładniejszy model - z jednej strony chciałbym osiągnąc wersję jak sprzed 8 lat, ale z drugiej chętnie dołożyłbym 4WS i klimatyzację by mieć możliwie najciekawsze wyposażenie... kilka lat temu pamiętam takie rarytasy jak klimatronik czy pasy trzypunktowe na tył - ale nie liczę że uda się to zdobyć  mam nadzieję, że będzie widać moją aktywność na forum pozdrawiam, Konrad
|
| 16 sie 2013, 10:10 |
|
 |
|
lukasz
Auto:: Prelude 3G '90 // Civic Aerodeck '98
silnik: B20A9 // B18C4
|
Cześć! Nazywam się Łukasz i od 1 lipca jestem posiadaczem Preludy 3 generacji, odkupionej od udzielającego się na forum użytkownika o nicku kalina (pozdrawiam!). Auto jest (jak na moje laickie oko) w bardzo dobrym stanie, choć posiada parę drobnych mankamentów, których postaram się szybko pozbyć. Cieszę się, że jest nas tak wielu i liczę na pomoc od bardziej doświadczonych posiadaczy, może sam również udzielę komuś kiedyś jakiegoś wsparcia, kto wie  Do przeczytania niebawem 
|
| 16 sie 2013, 11:32 |
|
 |
|
Domel
Dołączył(a): 28 paź 2012, 12:55 Posty: 945 Lokalizacja: Brzeg / opolskie
Auto:: Prelude EX
silnik: B20A5
|
witam  teraz przypominam sobie Twoją osobę i historię tej Prelude, zmylił mnie nick, bo na starym forum brzmiał on trochę inaczej? no chyba, że nie wiedzieć czemu nie utkwił mi w pamięci  witam życzę udanego korzystania z forum, w miarę możliwości na pewno możesz liczyć na pomoc, gratuluję zakupu 
| 16 sie 2013, 17:23 |
|
 |
|
Mugen
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:38 Posty: 595 Lokalizacja: Podbeskidzie
Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
|
Siema nowym i starym wyjadaczom  To forum to taka mała rodzinna twierdza  Nawet jeśli nie posiada się Prelude. Służymy pomocą  Helołłłłł 
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 17 sie 2013, 22:07 |
|
 |
|
Dejvid-RII
Auto:: P3G
silnik: B20A5/7
|
Witam Was ponownie po długiej nieobecność 
|
| 25 sie 2013, 19:46 |
|
 |
|
TOMM
Auto:: stare
silnik: nowy
|
Witam Wszystkich bardzo 
|
| 25 sie 2013, 21:11 |
|
 |
|
Mugen
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:38 Posty: 595 Lokalizacja: Podbeskidzie
Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
|
Jak Honda?
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 25 sie 2013, 21:41 |
|
 |
|
Dejvid-RII
Auto:: P3G
silnik: B20A5/7
|
Też chciał bym to wiedzieć  . Generalnie jej nie ma. Wszystko jest na sprzedaż, ale ogłoszenie dam lada dzień, bo nie mam na nic czasu, a od roku siedzę w kraju wroga za Odrą.
|
| 25 sie 2013, 22:23 |
|
 |
|
Skyline15
Auto:: Prela EX
silnik: 12V
|
Witam serdecznie po raz kolejny;) Niegdyś pisałem coś na starym forum
Historia dosyć ciekawa - sprzedałem rok temu swojego Exa do Czech Jako nieliczny wóz pozostawił we mnie ogromny sentyment i tak oto dwa tygodnie temu odzyskałem białaczkę. Trochę zmęczona i zjedzona ale wiecznie żywa;)
|
| 30 sie 2013, 21:54 |
|
 |
|
qba_21
Dołączył(a): 03 wrz 2013, 14:59 Posty: 16 Lokalizacja: Świebodzin
Auto:: CRV,CRX, Prelude 3 gen
silnik: K20a4,B16a1, B20a9
|
Witam wszystkich pasjonatów ,,starych,, Hond.(wiadomo że 20sto kilku letnia Honda jest w kwiecie wieku  ) Od kilu lat moimi autami były CRXy różne modele. Dziś przyprowadziłem sobie prelude 3 gen z silnikiem B20a9  Generalnie plan jest taki żeby spokojnie zrobić auto dla mojego siostrzeńca (14l) bo skubaniec chce mojego CRXa  Życie pokaże jak to będzie i kto czym będzie jeździł Jak to w Hondach z tamtego okresu jest sporo tych samych patentów ale przyznam że preluda jaką mam jest trochę lepiej wyposażona od mojego EE8. Wersja jaką mam ma również skórzane fotele ale siedzenie kierowcy ma dodatkowo ustawienie odcinka lędźwiowego, preluda ma ALB i wspomaganie ale to nie wiem czy wada czy zaleta:) Preluda ma szklany szyberdach o którym wielu posiadaczy CRXów marzy  i opcja 4WS jest ciekawa. Co mnie urzekło w preludzie?? w k@rwe długa maska w porównaniu do Rexa i podnoszone światła Teraz czeka mnie długa lektura w zapoznawaniu się z modelami , mankamentami, co od czego pasuje itp. Pewnie kilka miesięcy będę zbierał graty kupował części by za jakiś czas zabrać się za składanie tego wszystkiego pozdrawiam qba_21
|
| 03 wrz 2013, 23:48 |
|
 |
|
czifu
Dołączył(a): 06 wrz 2013, 13:11 Posty: 8 Lokalizacja: Ostrowiec Św
Auto:: nissan terrano wd21
silnik: 2,4l+lpg
|
Witam Byłem na poprzednim forum, ale po sprzedaży preludki jakoś się kontakt urwał, dziś po spotkaniu z Cegłą dowiedziałem się, że forum dalej funkcjonuje i że trafiła tu z powrotem moja była Obecnie ujeżdżam inna japońska technologię ale pochwalę się nim w odpowiednim dziale.
|
| 06 wrz 2013, 14:39 |
|
|