jestem po swapie silnika. Osprzęt a9 a silnik i ecu z a7. Niestety po odpaleniu slinik pracuje nie równo. Tak jak by nie działał jeden gar. Podciśnienia, kopułka i kable sprawdzone. Jakieś sugestie?
_________________ - Panie bita była bo ma krzywe koła z tyłu - Samochód ma tylną oś skrętną - Co mi ciemnote Pan wciskasz...
Dzięki za podpowiedź. Jutro sprawdzę wtryski. Czy są takie same jak w a9? Mam takie na podmiankę ze starego silnika. Kopułka i kable sprawdzone. Nawet podmieniałem na inny komplet i objawy nie ustały. Kolejność podłączenia na kopułce to 4-3-C-1-2.
_________________ - Panie bita była bo ma krzywe koła z tyłu - Samochód ma tylną oś skrętną - Co mi ciemnote Pan wciskasz...
jeżeli wtyczki bedą się wpinać to nie będzie problemu. Ogólnie to jakby ci się udało w trakcie pracy silnika odłączyć poszczególne wtyczki to miałbyś prostszą diagnozę czy akurat w tym tkwi problem i obędzie się bez podmianki.
nie jestem pewny czy w takim przypadku ma to znaczenie i w opisanym problemie coś to pomoże ale może należy zamienić ze sobą skrajne kabelki w tpc przy przepustnicy..., silnik ma podwyższone obroty, które skaczą?
Auto da się odpalić tylko przy lekko uchylonej przepustnicy. Trzyma te 900 obrotów (dalej słychiać że nie pracują wszystkie gary) ale gdy załącza się ssanie to już wygląda jak by rozpętała się 2 wojna światowa Budą trzęsie niemiłosiernie i obroty skaczą jak szalone.
Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Temat już rozwiązany. Okazało się że... luzy na zaworach były stanowczo za ciasne Na tyle że zawory na 3 i 4 cylindrze opierały się.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości