|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Nie trzyma obrotów pomocy
| Autor |
Wiadomość |
|
Benny
Auto:: Prelude gen3
silnik: B20a3 109KM
|
Witam serdecznie, mam problem ze swoja honda jest to silnik b20a3 109KM w gazie problem polega na tym ze nie trzyma mi obrotów na benzynie a na gazie jest wszystko okej gdy ja kupiłem były do wymiany króćce ssące po długich poszukiwaniach udało mi się je dorobić pojeździłem na nich 4 miesiące i tydzień temu spadła mi jedna gumka wiec postanowiłem w wolnej chwili się za to zabrać rozebrałem wszystko wymieniłem gumkę od razu na nową i skręciłem wszystko tak jak powinno być po odpaleniu włączyło się ssanie i wszystko było okej ale gdy już silnik się nagrzał i ssanie się wyłączyło auto od razu gaśnie gdy go odpale i trzymam naciśniety gaz wszystko jest ok ale jak tylko puszcze odrazu obroty spadają do 0 dodam jeszcze ze gdy przełącze go na gaz wszystko jest ok działa tak jak powinno trzy ma obroty itp z tym ze czuje ze jest trochę słabszy niż był, Dodam jeszcze ze od jakiegoś czasu mam problem po przełączeniu auta z gazu na benzyne pralka odrazu gaśnie i trzeba ja chwile pokręcić żeby pociągła paliwo jaki dodam jeszcze ze auto ma okropnie wysokie spalanie bo bierze 17l gazu na 100km prosze o pomoc w wyeliminowaniu wszystkich problemow
|
| 27 lis 2014, 15:53 |
|
 |
|
Benny
Auto:: Prelude gen3
silnik: B20a3 109KM
|
Serioo? Nikt nic ?
|
| 28 lis 2014, 13:58 |
|
 |
|
kalim
Auto:: Prelude III '91
silnik: B20A3
|
O jakich Ty gumkach piszesz ?
Załóżmy, że to oryginalne króćce łączące gaźnik z dolotem. Przede wszystkim nie mają prawa one spaść (a w zasadzie gaźnik wypaść z nich) jeżeli wszystko jest prawidłowo poskładane. A żeby prawidłowo wszystko się trzymało flansze gaźników muszą być wciśnięte na odpowiednią głębokość w króćce, a same gaźniki powinny być przykręcone do uchwytów od spodu.
Czy sprawdzałeś łączniki które zakładałeś ? Jesteś pewien, że były całe ?Trudno na nich zauważyć pęknięcia, gdy są zdjęte. Pozornie mogą wydawać się całe, a gdy wszystko poskładasz i połączenie się napręży, pęknięcia "otworzą się" i gaziory będą łapały lewe powietrze.
Odpal furę, odepchnij delikatnie puchę filtra w stronę ściany grodziowej i słuchaj, czy słychać szum zasysanego powietrza a obroty zaczynają wariować.
Zrób to i daj znać, co zauważyłeś. Dopiero co przerabiałem ten sam temat, więc może coś się wykmini.
|
| 28 lis 2014, 18:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|