Forum użytkowników Hondy Prelude 3 Generacji

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Przywitanie i pytanie o doloty w B20A4 
Autor Wiadomość

Auto:: Warszawa
silnik: B20A4
Na wstępie witam wszystkich :) od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 3 gena

Pod maską mojej pralki (B20A4) zamiast fabrycznego airboxa są założone dwa owalne stożki na króćce gaźników.
po pierwsze silnik bardzo nie równo pracuje, ewidentnie go przylewa, drug sprawa to na zimnym silniku nie trzyma wolnych obrotów, jak się nagrzeje jest w miarę OK chociaż też przy postoju na światłach zdarza jej się zgasnąć.

PYTANIE:

Czy ktoś z was ma wyregulowany silnik (gaźnikowy) na takich filtrach?
Czy od razu wywalić te "stoszki" i założyć oryginalną puche?

Widziałem że w oryginalnej obudowie filtra są jakieś podciśnienia których w tej chwili nie ma...

2.
Na niektórych zdjęciach B20A4 w necie jest puszka opisana w manualu jak Vacume box czy coś takiego... a na niktórych jej nie ma, nie za bardzo wiem co tam jest bo u mnie jej brak. czy ktoś mółby naświetlić ten temat.

Pozdrowienia

18 lut 2015, 23:45

Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
ivan napisał(a):
po pierwsze silnik bardzo nie równo pracuje, ewidentnie go przylewa, drug sprawa to na zimnym silniku nie trzyma wolnych obrotów, jak się nagrzeje jest w miarę OK chociaż też przy postoju na światłach zdarza jej się zgasnąć.

Skoro to gaźnik, to najprędzej wina sławetnych gum pod gaźnikami...
Problem starszy niż to forum :gwizdze:
Znajdziesz tu o nich wiele.
ivan napisał(a):
Na niektórych zdjęciach B20A4 w necie jest puszka opisana w manualu jak Vacume box czy coś takiego... a na niktórych jej nie ma, nie za bardzo wiem co tam jest bo u mnie jej brak. czy ktoś mółby naświetlić ten temat.

Ta puszka jest do sterowania różnymi zaworkami, cięgnami i pierdołami. Wytwarza odpowiednie podciśnienia na wężykach rozchodzących się po silniku. Niektóre wersje tej puszki seryjnie nie miały i można się z tego tylko cieszyć. Mniejsza plątanina, większy ład i prostota.

19 lut 2015, 17:56

Auto:: Warszawa
silnik: B20A4
Króćce sprawdziłem w pierwszej kolejności i są ok nie popękane i spryskane autostartem nie zaciągają lewego powetrza
Ale zauważyłem że wybija jeden z gaźników z króćca po jeździe. Tak jak by ten gaznik przelewał poza tym jest wilgotny od spodu od benzyny więc w przyszłym tygodniu gaźniki idą na stół, zrobię foto relację :)

p.s. Nie wiem kto napisał na forum że nie ma w nich śruby regulacji składu mieszanki... oczywiście że jest

19 lut 2015, 22:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]