Witam. Mam problem z silnikiem. Nie udaje sie utrzymac obrotow ok. 2-3k. Macie jakies pomysly co mozna sprawdzic? Swiece? Moze cos zardzewialo? Honda w zasadzie nieuzywana - kilka razy w roku odpalana - wszystko bylo ok, az do tego lata. Na filmiku widac problem, mam nadzieje. Z gory dziekuje!
Temat gaźników to ciężki temat. Filtr paliwa może warto sprawdzić ale pierwsze spróbowałbym nad przepustnicami są takie dwie "szklanki" i na nie nachodza dwa gumowe węże zdejmij je i pryśnij do środka tych szklanek wd40 lub coś podobnego powinno pomóc. Powodzenia.
Bylo juz wiele podobnych tematow wiec wystarczy poszukac. Jesli wylacznie brak mu wolnych obrotow to sprawdz zaworek wychodzacy z pokrywy zaworow wyciagajac go i zatykajac zarowno zaworek jak i pokrywe. Jesli przez kilka sekund obroty sie ustabilizuja to do wymiany. Powinien puszczac powietrze w jedna strone, jesli jest uszkodzony puszcza w obie. Dodatkowo sprawdz caly zaplon, u mnie peknieta kopulka dawala podobne objawy ale wtedy praca silnika objawia sie rowniez w czasie jazdy. Dodatkowo sprawdz gumy na gaznikach i podcisnienia szukajac lewego powietrza. Do swiec to juz bym dawno z ciekawosci zagladnal jesli jeszcze tego nie zrobiles, oprocz ich stanu sprawdz na nich odstep.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości