H22A III Gen. Prelude - by Matt
| Autor |
Wiadomość |
|
Prince-Matt
Dołączył(a): 25 lis 2012, 23:50 Posty: 303 Lokalizacja: Katowice SILEZIA
Auto:: H Integra DC2 JDM TypeR
silnik: B18C (JDM)
|
Załatwie sobie mam takich ludzi ale cii 
_________________ Soichiro Honda: "If a Honda does not race there is no Honda." Ayrton Senna: "You think you have a limit. And as soon as you touch this limit something happens and you suddenly can go a little bit further."
|
| 20 sty 2013, 14:40 |
|
 |
|
williams
Auto:: Accord III
silnik: B20A2/A7
|
Z kumplem jak zacząłem rozmowę że jest problem tego typu to od razu powiedział - no dobra niech wpadnie, zobaczymy... 
_________________ ...niech potomni wiedzą jakie to piękne samochody produkowali kiedyś Japończycy bo dziś już takich nie robią...
|
| 20 sty 2013, 14:44 |
|
 |
|
uaz555
Auto:: Prelude
silnik: b20a5
|
U mnie w mieście jest już tak że wystarczy tylko dowód rejestracyjny, auta być nie musi, i takich osób co tak załatwiają jest pełno, wystarczy popytać u jakiś "garażowców" 
|
| 21 sty 2013, 0:19 |
|
 |
|
mlodyrychu
Aktywny Zlotowicz
Dołączył(a): 15 lis 2012, 1:01 Posty: 862 Lokalizacja: Kattowitz Gieschewald
Auto:: p3g b20a9
|
a potem kupuje sie auto z przegladem zrobionym miesiac wczesniej i sie liczy na cos dobrego, co po wjechaniu w dziure łamie się w pół 
_________________ Biała Honda, właśnie ją mam, biała Honda, szybsza niż wygląda !!
|
| 21 sty 2013, 0:28 |
|
 |
|
nikolai66
Auto:: ba,cb,ab
silnik: 12/16v.
|
Polaczkowo. CocoJambo i do przodu.
_________________ I n s t o c k W e t r u s t.
|
| 21 sty 2013, 0:30 |
|
 |
|
mooha
Aktywny Zlotowicz
Auto:: BMW
silnik: 2.5
|
O.T ale sie pewnie wytnie  no jak ktoś kupuje auto bez ogledzin sugerując się przegladem to chyle czoła za pomysłowość  poza tym co ma jedno z drugim wspólnego to nie wiem, jak diagnosta poza sprawdzeniem luzów w zawieszeniu i czy wszystkie żarówki działają nie sprawdzi Ci wielu rzeczy które moga sie zepsuć. Wiec nawet po wczorajszym przegladzie auto jutro może się złamać w połowie 
|
| 21 sty 2013, 0:43 |
|
 |
|
mlodyrychu
Aktywny Zlotowicz
|
Muszka, gdybyś powiedział diagnoście że ma sprawdzić to i to, to łaski Ci nie robi. Ja jadąc na przegląd obojętnie jakim autem, zawsze jadę do Toyoty Katowice i tam mam zrobiony dokładny przegląd wszystkiego - zaczynając od żarówek. a kończąc na wydrukach z maszyn pomiarowych. Co do kupowania samochodu sugerując się przeglądem. Gdyby nie było takiiego procederu o jakim piszemy, ze spokojną głową mógłbyś kupić auto nie sprawdzając go samemu. Ja pamiętam jak sprzedawałem perełkę. Zrobiłem przegląd 13 sierpnia, a 14 sierpnia Spajk przyjechał oglądać auto. Umówił sobie wizytę właśnie w Toyocie Katowice, gdzie dzień wcześniej auto przeszło przegląd. Jak diagnosta zobaczył auto to powiedział że te auto jest ok bo wczoraj sam robił przegląd  Spajk jednak chciał zobaczyć na własne oczy i się potwierdziło. Tak więc... kwestia na kogo trafisz. Ja swoje samochody sprzedaje z pełnym opisem historii napraw, opisem co w aucie jest do zrobienia. Mam czyste sumienie o to dla mnie jest ważne.
_________________ Biała Honda, właśnie ją mam, biała Honda, szybsza niż wygląda !!
|
| 21 sty 2013, 1:02 |
|
 |
|
Mugen
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:38 Posty: 595 Lokalizacja: Podbeskidzie
Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
|
Auto z tjuningami, negatywami, wypchanymi nadkolami nie ma prawa przejść przeglądu... Mimo że np jest w chooj zadbane. Tak że z te przeglądy można różnie interpretować...
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 21 sty 2013, 1:13 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Jasne... od razu jedz do pierdolonych szwabów z takim nastawieniem  Przeważnie nie mam nic do OT, ale to jest wypowiedz która mi nie odpowiada w ogóle i straznie działa na nerwy, więc jak coś to otwórz nowy wątek w dziale OT i tam kontynuuj. Ile to tam kosztuje? 
_________________ Soichiro Honda: "If a Honda does not race there is no Honda." Ayrton Senna: "You think you have a limit. And as soon as you touch this limit something happens and you suddenly can go a little bit further."
|
| 21 sty 2013, 1:25 |
|
 |
|
Mugen
|
Mowie jak jest w PL. Polandia to chory kraj. Masz auto zadbane, wychuchane ale nie daj boże miałbyś negatyw i jest dupa... tak ze trzeba kombinować. I nie bilem do Ciebie wiec nie wiem czemu się rzucasz....
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 21 sty 2013, 1:58 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Nie rzucam się stary.  Nie ważne. Co do mojego auta to w tej chwili robie renowacje lusterek. Rozebrałem, obudowe wygładziłem a te aluminiowe wkłady oddam do piaskowania bo sa całe białe i lakier odpada (chyba oksydaacja z soli). Felgi zakupione  Ale ulga. Rota Fighter 8, roczne, stan perfekcyjny, bez rysów. Cena 1700 zł na oponach Toyo 215 / 40. Opłacało się 
|
| 21 sty 2013, 10:42 |
|
 |
|
mlodyrychu
Aktywny Zlotowicz
|
99zł czyli tyle ile normalny przegląd
|
| 21 sty 2013, 18:13 |
|
 |
|
Spajker
Dołączył(a): 30 gru 2012, 13:36 Posty: 138 Lokalizacja: Katowice/Gliwice/Inne:)
Auto:: SupraMKIII"90/Honda concerto'92
silnik: 7M-GTE / D15B2
|
Co do przegladu bez auta ja dodam,że bywają naloty i są wyroki. Jak? Kamera i sprawdzanie co wjeżdza, a co danego dnia przeszło przegląd:) Co do dyskusji nie na temat  to każdy medal ma dwie strony. Koniec śmiecenia Mattowi 
_________________http://www.lakierowanie-m...e.pl/index.html - Piaskowanie, malowanie proszkowe.Katowice http://www.profesmoto.pl/ - Części do japońców
|
| 21 sty 2013, 19:25 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Nadal czekam na zakupiony felunek. Za to mam pierwsze foto nowego serca:  200 konny H22A z Preludy IV Gen JDM  Przebieg 99tys. km :jupi: Więcej fotek i informacji na temat silnika i skrzyni (U2Q7) za tydzień jak już będę odstawiał auto do warsztatu.
|
| 27 sty 2013, 2:06 |
|
 |
|
Mugen
|
Graty 
|
| 27 sty 2013, 2:25 |
|
|