| Autor |
Wiadomość |
|
Mugen
Dołączył(a): 10 lis 2012, 19:38 Posty: 595 Lokalizacja: Podbeskidzie
Auto:: W budowie
silnik: Nie ma!!!
|
Ady dopiero chopok wkłado 
_________________czujesz motyw?słońce, plaża, morzenagle ktoś rzuca hasło, że papier toaletowy i mydło rzucili:) Coco Jambo i do przodu...
|
| 07 lut 2013, 20:40 |
|
 |
|
Prince-Matt
Dołączył(a): 25 lis 2012, 23:50 Posty: 303 Lokalizacja: Katowice SILEZIA
Auto:: H Integra DC2 JDM TypeR
silnik: B18C (JDM)
|
Niestety nie mam jeszcze swojego warsztatu, ale może kiedyś...  Tak jak Mugen pisze, dopiero wkładam... bo trochę czasu to trwa żeby pokupować i pozałatwiać wszystkie graty które są potrzebne dla swappa z gaznika (a i tak to zrobiłem baaarzo szybko). Na razie rozebrałem cały srodkowy tunel i deskę, i dzisiaj odebrałem od kumpla U2Q7 z sprzęgiełkeim EXEDY Półosie z CB'ki 2.2 też do mnie dotarły dzisiaj. Jeszcze mam kilka pierdoł do kupienia (np. 1500ml MOTIPA Engine Paint, olej do skrzyni, uszczelki do silnika i wiązke z A9) ale robię co mogę i plan jest taki żeby w sobotę zacząć działać  PS.: Nazwę zmieniłem bo wcześniejsza nazwa nie była zbyt sensowna dla Preli. Na razie niech jest taka jaka jest, nic lepszego nie wymyśliłem jeszcze 
_________________ Soichiro Honda: "If a Honda does not race there is no Honda." Ayrton Senna: "You think you have a limit. And as soon as you touch this limit something happens and you suddenly can go a little bit further."
|
| 07 lut 2013, 22:56 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Tak jak pisałem - cały czas coś tam staram się pogrzebać i powoli się robi O to relacje: Silnik po pierwszym otwarciu:  Skrzynia (U2Q7) wyszczotkowana przygotowana do malowania:  Silnik wyszczotkowany przygotowany do malowania:   No i efekty po - skrzynia:   Silnik (pokrywa kumpla bo trza było zakryć silnika a moja była w malowaniu proszkowym):   Wymalowane zostały też przepustnica i kolektor dolotowy:   Wszystko malowane sprayem "Motip - Engine Paint"(kolor Aluminiowy, bo były tez inne...), bardzo dobry spray na te spray bo tworzy taką jakby warstwę bezbarwnego, bardzo ładnie to wygląda w rzeczywistości. Rozrząd także już wymieniony (bo potem nie da sie wymienić rozrządu jak jest H22 w III Gen, trzeba by wyciągnąć silnik):  No i tu już z właściwą pokrywą i większością łap i uchwytów i z bagnetem. Wszystkie części pomalowane proszkowo na "białą strukture" (taka ładna chropowata powierzchnia się robi):    Teraz czekam na paczkę z wiązką silnika i z pod maski do B20A9, żeby kumpel powoli mógł ogarniać kabelkologie.
_________________ Soichiro Honda: "If a Honda does not race there is no Honda." Ayrton Senna: "You think you have a limit. And as soon as you touch this limit something happens and you suddenly can go a little bit further."
Ostatnio edytowano 24 lut 2013, 19:50 przez Prince-Matt, łącznie edytowano 1 raz
|
| 24 lut 2013, 19:10 |
|
 |
|
plewis
Auto:: osobowe
silnik: spalinowy
|
zapowiada sie ciekawie.
_________________ pozdrawiam Plewis
|
| 24 lut 2013, 19:25 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Poprawiłem ostatnie 3 foty bo były podwójne. Teraz jest dobrze. Też tak myślę. Pomimo to że długo to trwao i było z tym roboty to się opłacało. 8 zeszło na pomalowanie samej skrzyni i silnika 
|
| 24 lut 2013, 19:47 |
|
 |
|
wujo
Dołączył(a): 12 lis 2012, 20:31 Posty: 187 Lokalizacja: Wałbrzych
Auto:: Prelude
silnik: B20A5
|
Dobre podejście do tematu 
_________________Mój cel to "cofnąć czas" do 1989 roku 
|
| 24 lut 2013, 19:52 |
|
 |
|
williams
Auto:: Accord III
silnik: B20A2/A7
|
Kuźwa korci mnie żeby swój wyciapać i tak go odmalować i komorę przedmuchać lekko.
Może na przyszłą zimę.
_________________ ...niech potomni wiedzą jakie to piękne samochody produkowali kiedyś Japończycy bo dziś już takich nie robią...
|
| 24 lut 2013, 20:31 |
|
 |
|
cegielka111
Dołączył(a): 03 lis 2012, 5:35 Posty: 199 Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Auto:: Perelede=)
silnik: H22A/H22A7/B20A7
|
Rozmawiajac z Mateuszem i widząc fotki wiem, że to wszystko się nie zmarnuje!
Kawał dobrej roboty będzie lalunia! :]
|
| 25 lut 2013, 19:51 |
|
 |
|
Yreq
Auto:: Polift 4WS
silnik: F22B (SOHC)
|
No, i silnik jak nówka. Naprawdę konkret. zacnie poczynasz 
_________________ Masz coś zrobić? zleć to komuś Chcesz porządnie? zrób to sam
|
| 25 lut 2013, 20:04 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Dzięki Wam. Staram się i chętnie wysłucham uwagi i propozycje  Swappik ma krótką przerwę, ale nie ma opierdalania się. Zabrałem się do roboty nad deską. Po 2 godzinach roboty i 2 litry potu we mnie mniej i za pomocą opalarki udało się w końcu rozkleić to cudo...  Po co to wszystko? A zobaczycie jak będzie gotowe 
|
| 25 lut 2013, 23:17 |
|
 |
|
kalina
Auto:: Volvo S60, BMW E36 cabrio
silnik: 2.0t, 3.0
|
patrząc na to od jakiego czasu Jesteś właścicielem III gena to idziesz jak błyskawica
|
| 25 lut 2013, 23:21 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
I tak jeszcze sporo rzeczy nie odkryłem w III Gen  A gdzie tam sporo... mnóstwo... na razie tylko komora silnika i wnętrze są moje  Ale różnice do IV Gen są niesamowite  To całkowicie inne auta. III Jednak jest jeszcze prawdziwszą |H| niż IV Gen 
|
| 25 lut 2013, 23:37 |
|
 |
|
dzonygood
Dołączył(a): 20 gru 2012, 10:47 Posty: 278 Lokalizacja: Inowrocław
Auto:: P3G
silnik: B20A3
|
pewnie kokpit pójdzie w skóre:)
|
| 26 lut 2013, 14:10 |
|
 |
|
Freze
Auto:: Prelude 2G Civic 4G Legend III
silnik: A18 D16A9 C35
|
No to mi sie podoba ! i ładnie wyszło malowanie  pora na mój ;P
|
| 26 lut 2013, 15:09 |
|
 |
|
Prince-Matt
|
Nie, pójdę w bardziej sportowy kierunek, F430 Scuderia, welur/alcantara:   Tylko Panowie jest takie małe pytanie. Jaki kolor nici, czerwony czy Takata Green? Takata Green by był fajny bo oświetlenie w Preli jest takie dziwacznie zielone jak wiecie, no i wcześniej czy później będę miał kubełkowe siedzenie i pasy TAKATA. Szwy będą wyglądały tak samo jak na tych fotach, podwójne i pójdą obok siebie. Doradzicie? Mam czas do pt. żeby się zdecydować bo muszę oddać jeden kolor bo były dość drogie. Trochę się boję tej zieleni... nie wiem jak to wyjdzie. Postaram się pstryknąć fotę jeszcze dzisiaj, jak to wygląda mniej więcej na materiale...
|
| 27 lut 2013, 20:05 |
|
|